Direct haag kwekerij en haag onderhoud

haag kwekerij

 

Het kweken van hagen wordt haag kwekerij genoemd. In een landschap of tuin zijn hagen lijnvormige elementen. Zij zorgen voor de opbouw en verdelen uw ruimte in meerdere delen. Omdat een haag naar verwachting lang meegaat, is het de moeite waard om de grond tot een diepte van een of twee schoppen uit te graven, de grond te verrijken met compost en te bemesten met een algemene meststof.

Als uw grond slecht gedraineerd is, moet u misschien wat gruis in de grond scheppen en proberen op een lichte gleuf te planten.

haag kwekerij

Zorg haagplanten

Haagplanten zijn er in verschillende vormen. De plantafstanden variëren afhankelijk van het plantenras. Zorg ervoor dat planten op dezelfde diepte worden geplant als toen ze in de pot stonden. Vul het gat met aarde en plaats de plant. Sommige mensen hebben moeite om te begrijpen dat hun nieuwe haag een levend wezen is dat water nodig heeft om te leven. Zorg er dus ook voor dat de haag minimaal een jaar voldoende water krijgt. Het zijn de wortels van uw haag die water nodig hebben. Voer elke lente plantenmest toe met langzame afgifte en breng indien nodig opnieuw mulch aan. Snoeien moet regelmatig gebeuren, afhankelijk van het type plant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.