Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is een vorm van zoekmachine marketing. Het houdt zich bezig met het verbeteren van resultaten van een zoekmachine. Er bestaan twee soorten zoekresultaten namelijk SEA en SEO. Kort gezegd SEA zijn de resultaten die boven komen staan en SEO onder de resultaten van SEA. Het voordeel van deze marketing is dat het je kan helpen om jouw website bekender te maken voor het publiek.

Gebruik maken van zoekmachine optimaliseren

Je hebt een online videogame webshop en je hebt opgemerkt dat je klanten aan het verliezen bent de afgelopen 6 maanden. Je bent op zoek hoe je dit probleem kan oplossen en het wordt je aangeraden om jouw website aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. Je leest over dat je jouw website moet maken dat is afgestemd naar jouw doelgroep, in dit geval voor gamers. Verder lees je dat je moet denken als jouw klanten, wat voor type games zouden ze willen kopen? Gewelddadige spelletjes of open world spelletjes. Zorg ervoor dat jouw website niet verwarrend is voor een klant die voor het eerst op jouw website komt kijken, hij moet niet in de war raken van de beelden en links die zijn geplaatst. Het moet gestructureerd en geordend zijn, de beelden moeten niet te groot zijn waardoor het gevolgen heeft met de laadsnelheid, denk aan de klanten met een lage internetsnelheid. De informatie op jouw website moet up to date blijven met de nieuwste spelletjes en weetjes bijvoorbeeld er is straks halloween dus de nieuwste games krijgen een 40% korting. Dit zorgt ervoor dat de klant meer geïnteresseerd zal zijn in de diensten van jouw webshop. Veel mensen gebruiken in deze tijd hun mobiel vaker dan een laptop of pc, zorg ervoor dat jouw website geen flash player nodig heeft anders schrik je potentiële klanten weg. En als laatst jouw positie in de zoekresultaten verbeteren, dit kan worden gedaan met behulp van goede zoekmachine optimalisatie. Hierbij vindt data analyse plaats over jouw website bezoekers. Op basis van de data kan jij bepaalde strategieën opstellen zoals een duidelijke beschrijvende linktekst.

Voordelen

Voor degene die nog twijfels hebben voor het gebruik maken van zoekmachine optimalisatie moeten dit lezen. Optimalisatie komt veel voordelen zoals het is goedkoop voor de langere termijn. Elke ondernemer moet weten dat investeren op de lange termijn voordelig is voor je bedrijf. Verder heeft de optimalisatie geen beperking tot jouw bedrijfs budget, je kan makkelijk in de top 3 komen zoekresultaten komen. Je moet wel opletten dat je jouw dagbudget goed benut vooral in de drukke maanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.