Zorg voor veiligheid met een signalisatiebord

signalisatiebord

Een signalisatiebord is essentieel in verschillende werksituaties. Want het zorgt ervoor dat alles veilig verloopt. Er zijn daarnaast nog heel wat andere toepassingen. Welk signalisatie bord je ook koopt, het is belangrijk om te kiezen voor een bord dat voldoet aan de vereiste normen. Daarnaast dien je te letten op de kwaliteit. Het is namelijk niet te bedoeling dat de inkt meteen vervaagt. Maar welke soorten borden zijn er nu precies?

Verbodsborden

De rode signalisatieborden worden ook wel verbodsborden genoemd. Zij verbieden dus een bepaalde actie. Met een verbodsbordje kan je bijvoorbeeld aangeven dat een bepaalde rijrichting verboden is. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan bordjes met een rookverbod of bordjes die bedoeld zijn om een doorgang te blokkeren.

signalisatiebord

Gebodsborden en groene bordjes

Borden met een blauwe kleur wijzen op een gebod. Ze laten je dus weten dat een bepaalde actie wel moet worden uitgevoerd. Dat kan bijvoorbeeld een verplichte rijrichting zijn. Daarnaast zijn er groene bordjes die worden gebruikt om eerste hulp of evacuaties aan te duiden.

Wil je een verkeersbord op de openbare weg plaatsen? Houd er dan rekening mee dat je uitdrukkelijke toestemming nodig hebt van de wegbeheerder. Je kan daarvoor terecht in de gemeente of provincie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.